Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.6°C23.6°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C22.8°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
17.0°C21.6°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C20.5°C
2 BF 88%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 88%
«ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ» / Ηχηρή παραίτηση του προέδρου - «Αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις όπως μου ζητείται»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ» / Ηχηρή παραίτηση του προέδρου - «Αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις όπως μου ζητείται»

O Σέρκος Χαρουτουνιάν
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Την παραίτηση του με αιχμές κατέθεσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) - «ΔΗΜΗΤΡΑ», Σέρκος Χαρουτουνιάν, καταγγέλλοντας κάνοντας λόγο για «πιέσεις» σχετικά με απευθείας αναθέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα το documentonews.gr ο κ. Χαρουτουνιάν εξαπολύει βολές κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη σημειώνοντάς καθώς δεν ανήκει στον «κύκλο του “φίλων” του» τον έχει παραγκωνίσει ενώ ως ενδεικτικό της απαξίωσης που βιώνει ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ - «Δήμητρα» αποτελεί το γεγονός ότι του ανέθεσαν την εποπτεία «Γενικής Διεύθυνσης που δεν υφίσταται».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» τονίζει ότι του ασκούνται πιέσεις για να υπογράφει απευθείας αναθέσεις, οι οποίες δεν είναι απόρροια έκτακτων αναγκών αλλά «προφάσεων».

«Όπως καταλαβαίνετε είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου δεν μπορώ πλέον να φανώ όσο χρήσιμος επιθυμώ και δύναμαι. Παράλληλα, μου είναι αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις έργων, όπως μου ζητείται επιτακτικά, με βάση ποικίλες προφάσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρουτουνιάν στην παραίτηση του.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σημειώνει ότι καθώς επιθυμία του είναι να είναι «χρήσιμος με βάση τα προσόντα και τις εμπειρίες μου και όχι ένας απλά μισθοδοτούμενος Πρόεδρος Οργανισμού», θέτει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης:

elgo by Website Documento

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL